Liivinsuoja ja muut luottotuotteet tulevalle äidille – näin valmistaudut imettämiseen

Imettäminen on tärkeä osa äidin ja lapsen vuorovaikutussuhdetta. Imettäminen herättää suuria tunteita, kysymyksiä, ja usein myös huolia. Jo ennen synnytystä kannattaa keskustella imettämisestä neuvolan henkilökunnan kanssa ja hankkia tietoa lukemalla.

Ennen vauvan syntymää on hyvä vaihtaa ajatuksia puolison kanssa imettämisestä ja toiveista siihen liittyen. Imettäminen on koko perheen asia, johon myös puoliso voi osallistua tukemalla ja ymmärtämällä imettävää äitiä. Myös muutama käytännön hankinta helpottaa imettämistä ja tekee siitä niin äidille kuin vauvallekin mukavaa.

Liivinsuojat, imetysliivit, harso ja maidonkerääjä – mitä hankkia ennen vauvan syntymää?

Imettävän äidin tuntemuksia ei voi ennustaa etukäteen, kuten ei myöskään rintojen kokoa. Äidin kannattaa hankkia yhdet hyvin istuvat imetysliivit ja tunnustella ovatko ne mieluisat, vai sopisiko imetystoppi paremmin herkkien rintojen tueksi. Kaarituellisia liivejä ei suositella imetyksen ensihetkiin, sillä ne voivat puristaa ja jopa lisätä tiehyttukoksen riskiä. Erilaisia liivejä kannattaa kokeilla synnytyksen jälkeen ja etsiä itselle sopivin vaihtoehto.

Usein imettäessä toisesta rinnasta voi valua maitoa samalla kun vauva syö toisesta. Näihin hetkiin sopii suojaksi Helmi Baby -liivinsuojat tai harso. Maidonkerääjä on oiva vaihtoehto silloin, jos haluaa kerätä ylimääräisen maidon talteen pakkaseen myöhempää käyttöä varten.

Liivinsuojat suojaavat äidin vaatteita myös imetysten välillä, eikä päästä rintamaitoa puseron läpi tai haudo herkkää ihoa. Kotimaiset Helmi Baby -liivinsuojat on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Ne ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja pehmeää luonnonkuitua. Kertakäyttöiset liivinsuojat ovat hygieenisiä ja helppokäyttöisiä kiireisen vauva-arjen keskellä.

Joidenkin äitien kannattaa käyttää imetyksessä apuna rintakumia, erityisesti silloin, jos äidin rinnanpää on matala ja vauvan on vaikeaa saada sopivaa otetta rinnasta. Jokainen äiti ja vauva on erilainen, eikä tarvittavia apuvälineitä pysty ennustamaan etukäteen ennen imetyksen aloittamista.

Helli ja huolla rintojen ihoa

Imettämisen ensimmäisinä viikkoina rintojen päät voivat olla arat ja jopa rikkoutua. Tällöin kannattaa jutella neuvolahenkilökunnan kanssa ja tarkastaa vauvan imuote. Aristavia rintoja voi hoitaa apteekista saatavilla voiteilla tai puristaa maitopisaran suojaamaan rinnanpäätä. Myös lempeät ilmakylvyt hoitavat ihoa ja helpottavat äidin olotilaa. Mikäli nännin iho rikkoutuu, ei haavan kannata antaa arpeutua, vaan pitää se kosteana. Vauvaa voi imettää silloinkin, jos rinnanpäästä vuotaa verta. Hygieniasta kannattaa kuitenkin huolehtia pesemällä käsiä ahkerasti. Hygieeniset Helmi Baby -liivinsuojat eivät haudo herkkää ihoa, eivätkä sisällä hajusteita tai muita ainesosia jotka voisivat entisestään ärsyttää rikkoutunutta ihoa.

Lisätietoa Helmi Baby -tuoteperheestä löydät täältä.

muumi-logo-delipap vuokkoset-logo-delipap harmony-logo-delipap helmi-logo-delipap Delipap