Suomalaista saunakulttuuria – tee saunahetkestä elämys näillä neuvoilla

Saunomisen tiedetään olevan terveydelle hyväksi, sillä se laskee verenpainetta, rentouttaa, ehkäisee sydän- ja verisuoniperäisiä sairauksia. Saunominen on osa sekä suomalaisten juhlaa että arkea. Uimahallien ja taloyhtiöiden yhteissaunat, kuin myös joulu-, juhannus- ja lauantaisauna ovat monelle tuttuja.

Saunomisperinne on yleistynyt suomessa niin, että myös ne suomalaiset, jotka eivät sauno tuntevat saunomistavat. Listasimme oleellisimmat saunatarvikkeet, joiden avulla luot saunahetkestä elämyksen.

Lisää löylyä

Saunatarvikkeista oleellisimpia ovat kunnon kiulu ja kauha, jolla löylyn heittäminen ja kosteuden lisääminen saunassa on helppoa ja mukavaa. Tarkka lämpömittari auttaa seuraamaan saunan lämpötilaa ja kertoo koska saunassa on ihanteellinen saunomislämpötila. Sopiva lämpö ja kosteat löylyt ovat monien mieleen, ekologisesti paras saunomislämpötila on 70-80 astetta.

Saunatunnelman luominen

Aidon saunatunnelman luomisessa auttaa koivunoksista tehty vihta, jolla vihtominen saa veren kiertämään ja tuo raikkaan tuoksun saunaan. Kotioloissa tunnelmaa voi luoda saunatuoksuilla, joilla saa luotua aidon tervasaunan tuntua helposti. Lauteille levitettävät suojat ovat oleellinen osa suomalaista saunakulttuuria ja hyvä laudeliina suojaa peppua kuumilta saunanlauteilta. Voit asettua lauteille pitkäksesi ja ottaa niskan alle saunatyynyn tai ripustaa toisen laudeliinan saunan seinälle suojaamaan selkää.

Kanssasaunojien huomioiminen

Laudeliina, tai pefletti, on hygieeninen tapa huomioida kanssasaunojat. Laadukkaat Helmi Sauna laudeliinat kestävät niin lämpöä kuin kosteuttakin. Kertakäyttöinen laudeliina on kätevä vaihtoehto paitsi kotona ja mökillä, myös uimahallissa tai kylpylässä.

Hygieeninen ja helppokäyttöinen joka kodin laudeliina, Helmi Sauna, on miellyttävä alusta kuumilla saunanlauteilla ja suosittu mökkituliainen. Kotimainen Helmi Sauna laudeliina sopii niin pienille kuin isoillekin saunojille. Tutustu Helmi Sauna laudeliinaan ja muihin Helmi-tuoteperheen tuotteisiin.

muumi-logo-delipap vuokkoset-logo-delipap harmony-logo-delipap helmi-logo-delipap Delipap